Medeplichtig aan kweken hennep: werkstraf en betalen

Een 50-jarige Emmenaar is voor medeplichtigheid bij twee hennepkwekerijen veroordeeld tot 240 uur werkstraf. Daarbij krijgt hij een half jaar voorwaardelijke cel.

De man, die naar eigen zeggen vroeger tv-producent was, leefde jarenlang als miljonair op Aruba, maar kwam na een faillissement berooid terug naar Nederland. Omdat hij zijn nieuwe bedrijven in Beilen en Hardenberg niet van de grond kreeg, benaderde hij via coffeeshops mensen om hennep te gaan telen in zijn panden.

Schadevergoeding

De eerste kwekerij in Beilen, bestaande uit ruim 2.000 planten werd in april 2016 opgerold. Die in Hardenberg in januari dit jaar. Daar stonden 400 planten. Voor de diefstal van stroom moet de man ruim 48.000 euro schadevergoeding aan Enexis betalen. De rechtbank meent dat hij met het verhuren van zijn pand in Beilen ook nog eens 60.000 euro winst heeft gemaakt. Dat bedrag moet hij betalen aan de staat.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden anderhalf jaar cel tegen de man. De rechtbank vond onvoorwaardelijke gevangenisstraf te ver gaan.

Aan lager wal geraakte ex-miljonair begint ‘uit wanhoop’ met wietteelt in Beilen
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.