Medewerkers Treant Zorggroep zijn wakkergeschud en vestigen hun hoop op vakbond

De spoedeisende hulp in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal is 's nachts per direct gesloten Foto: DvhN

Nee, nee, nee, nee. De meeste medewerkers van Treant hebben geen zin om een reactie te geven op de besprekingen met de vakbond.

Donderdagavond waren zij aanwezig bij een door FNV belegde bijeenkomst in het Van der Valk Hotel in Emmen. De bond praatte met de leden over het aangekondigde massaontslag van 500 medewerkers in de ziekenhuizen van de zorggroep in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

Bij de enkeling die wel wat wil zeggen, vallen de meesten over het gebrek aan informatie en transparantie bij Treant over het verdere verloop. Het ziekenhuis zegt dat alles wel goed wordt geregeld door onder meer de belofte medewerkers te begeleiden naar ander werk, maar zekerheid is er niet.

Onduidelijkheid

Er heerst nog veel onduidelijkheid. Het is totaal niet bekend welke medewerkers er weg moeten en op welke plekken binnen de organisatie exact de klappen gaan vallen. En of het ontslag al dan niet gedwongen moet of niet.

,,Ik ben goed van vertrouwen, maar na vanavond weet ik dat argwaan soms beter op zijn plaats is”, laat een vrouw weten. De vakbond gaat op 1 november in gesprek met de leiding van Treant. ,,Ik hoop dat de vakbonden onze wensen goed overbrengen. Zoals meer informatie over de gevolgen van het aangekondigde ontslag, dat de communicatie minder ad hoc mag en de belofte dat de kwaliteit van de zorg op peil blijft.”

Tam personeel

Enkele collega’s denken er net zo over. ,,We weten weer dat we niets weten”, hekelt de een het gebrek aan meer inzicht in de situatie. Een ander vindt dat het personeel zich te tam heeft opgesteld. ,,Ik ben na deze avond echt wakker geschud”, zegt ze strijdvaardig. ,, We krijgen te weinig informatie van Treant, vind ik. We zijn te goed van vertrouwen geweest.”

menu