Medewerkers van provincie Drenthe krijgen waterstofauto's voor dienstreizen

Foto: Provincie Drenthe

Medewerkers van provincie Drenthe kunnen voortaan voor dienstreizen gebruik maken van een auto die rijdt op waterstof. De provincie heeft vier waterstofauto’s maandag beschikbaar gesteld.

De provincie hoopt een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van waterstoftechnologie. Daarnaast wil de provincie het rijden met de bedrijfsauto’s testen. Die test is onderdeel van het Interregproject Hytrect2. De provincie ontvangt subsidie voor het gebruik van de vier auto’s via het Interregproject Hytrec2.

Dat project onderzoekt het gebruik van waterstoftechnologie in auto’s. De provincie wil de ontwikkeling van waterstof voor auto’s in Drenthe stimuleren. Zo moeten er meer vulpunten komen, zodat meer inwoners ook eventueel kunnen kiezen voor een waterstofauto.

Wat is een waterstofauto?

Een waterstofauto is grotendeels hetzelfde als een elektrische auto. Het verschil zit ‘m in het opslaan van de energie. Bij een gewone elektrische auto gebeurt dat in een batterij. Bij een waterstofauto wordt de energie in de vorm van waterstof opgeslagen. In een zogeheten brandstofcel wordt de waterstof omgezet naar elektriciteit. Tank je 6kg waterstof, dan kun je ruim 500 kilometer rijden. De auto’s stoten tijdens het rijden alleen water uit. Het voordeel ten op zichte van gewone elektrische auto’s is dat je verder kunt rijden en korter hoeft te tanken.

menu