Medio 2019 kan het: zwemmen naast het Emmer voetbalstadion

Al jarenlang wordt erover gesproken, maar volgende week gaat het toch echt beginnen: de bouw van een nieuw Emmer zwembad.

Het nieuwe overdekte bad gaat verrijzen op sportpark Meerdijk, op steenworp afstand van het voetbalstadion. Er wordt rekening gehouden met een bouwtijd van ruim een jaar. In tussentijd blijft het huidige overdekte zwembad Aquarena aan de Angelsloërdijk gewoon open. Dit geldt ook voor het horecagedeelte in dit in 1984 gebouwde bad.

Vooralsnog een zwembad zonder naam

De officiële start van de nieuwbouw op de Meerdijk staat voor volgende week vrijdag gepland. Toen Emmen enkele jaren geleden een nieuw theater bouwde, werd de bevolking opgeroepen om met suggesties voor een naam te komen. Of dat met het nieuwe zwembad ook gaat gebeuren, is volgens woordvoerster Mirjam Blaak nog onduidelijk. ,,Ik kan nu alleen zeggen dat het nog te bouwen zwembad nog geen naam heeft.’’

Drie verschillende baden

Het huidige Aquarenabad is zwaar verouderd en bovendien een energieslurper van formaat. Het nieuwe zwemparadijs, dat 15 miljoen euro kost, wordt duurzaam en krijgt zijn entree aan de kant van het plein voor het voetbalstadion. Er komen drie verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad en een wedstrijdbad.

Glijbaan met snelheidsmeters

Het recreatiebad wordt onder meer voorzien van drie glijbanen, waarvan eentje met een lengte van zestig meter. Deze glijbaan gaat deels buiten het gebouw en registreert de snelheden waarmee de gebruikers langs zoeven. Het doelgroepenbad is onder meer bedoeld voor zwemlessen. Dit bad krijgt een beweegbare bodem. Zijn er geen speciale doelgroepen bezig, dan kan dit bassin worden ‘gekoppeld’ aan het recreatiegedeelte.

Een zes meter hoge klimwand

Bijzonder is een zes meter hoge klimwand aan de waterkant. Het wedstrijdbad gaat acht banen tellen, tot tevredenheid van de plaatselijke zwemclub De Kikker. De bouwer is Koenen Bouw BV.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.