Meer onderzoek nodig naar Emmense verkrachting

De rechtszaak waarin de verkrachting van een 18-jarig meisje uit Emmen werd besproken kreeg maandag een verrassende wending. De rechtbank wil dat er meer onderzoek wordt gedaan naar de tape, waamee het meisje werd vastgebonden.

Maandag zou de eis van het Openbaar Ministerie bekend worden. Dit is nu voor drie maanden uitgesteld.

Lees ook: Stratenmaker voor rechter om brute verkrachting

Een 29-jarige stratenmaker uit Orvelte stond maandag voor de rechter in Assen. Hij zou een meisje (18) uit Emmen bruut hebben verkracht en bij Beilen een meisje hebben belaagd.

In november 2012 is de man al veroordeeld tot drie jaar cel. Tijdens een seksdate in Zuidbroek sloeg hij een vrouw meerdere keren met een hamer op het hoofd en tegen haar buik, terwijl ze 34 weken zwanger was.

Tape

Tijdens de rechtszaak wilde Arno E. niets zeggen en beriep zich op zijn zwijgrecht. Dit maakte het voor de rechters lastig om een duidelijk beeld te krijgen van de gebeurtenissen. Het enige waar de verdachte wel iets over kwijt wilde was de tape waarmee het meisje was vastgebonden. Die kon een collega ook wel uit zijn busje hebben gepakt.

Op de tape zijn vingerafdrukken te vinden van de verdachte. De rechtbank wil daarom weten of het mogelijk is dat tape eerst wordt afgerold en daarna weer opgerold en of vingerafdrukken dan nog steeds goed zichtbaar zijn. Daarnaast wil de rechtbank dat gekeken wordt of een eerdere getuige toch wil spreken, nadat hij zich had teruggetrokken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.