Meer tekortkomingen rond toiletgebouw in Hoogeveen

Er gingen nogal wat dingen mis, woensdagavond, toen een vrouw uit Oosterhout een uur opgesloten zat in de doucheruimte van het sanitaire gebouw bij de passantenhaven in Hoogeveen. De gemeente belooft beterschap.

Verwarring over de exacte locatie van het toiletgebouw, een te omslachtige procedure om een extra sleutel aan te dragen en falende techniek. De sanitaire voorziening bij de passantenhaven in de Hoogeveensche Vaart ter hoogte van het Alteveerviaduct verdient nadrukkelijk aandacht om herhaling van afgelopen woensdag te voorkomen.

Opgesloten vrouw: 'Het werd binnen toch wel flink warm'
Lees verder

Brandweer moest vrouw bevrijden

Toen zat Corrie Hendrikx opgesloten in de doucheruimte van het gebouw. Het slot weigerde dienst en uiteindelijk moest de brandweer er aan te pas komen om de onfortuinlijke vrouw te bevrijden. Dat de blusgroep uit Zwinderen die klus klaarde, kwam omdat men dacht dat de vrouw zich in de passantenhaven van Geesbrug bevond. De hulpverlening kostte daardoor extra tijd.

Volgens Albert Wolting, initiator en voorvechter van de passantenhaven, moet er niet alleen een goede aanduiding komen van de locatie. ,,Bereikbaarheid voor de hulpdiensten is ook van belang. De brandweer kon er woensdag amper komen.’’

'Onbestaanbaar'

Hij vindt het verder ‘onbestaanbaar’ dat het zo lang moest duren voor een extra sleutel van het toiletgebouw werd aangedragen. ,,Dat gaat over te veel schijven’’, stelt hij. ,,Stel dat er brand was, dan had het heel anders kunnen aflopen.’’ Tot slot blijkt de techniek in het gebouwtje niet betrouwbaar. Wolting: ,,Het kan een kinderziekte zijn, maar dan moet deze snel opgelost worden.’’

De gemeente weet nog niet waarom het drie jaar oude slot niet functioneerde. ,,We gaan daarover in gesprek met de leverancier’’, stelt een woordvoerster. Daarnaast wordt een sleutelkoker aan het gebouw bevestigd, waar hulpdiensten ook bij kunnen.

Sensor

Op de toegangsdeur zit een sensor, die waarneemt of er iemand in het gebouw is of niet. Tussen 6 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds kunnen de mensen gebruik van de voorzieningen maken. Daarna sluit het gebouw automatisch af. De gemeente plaatst voorlopig een ‘normaal’ slot en verwacht dat het toiletgebouw dit weekeind weer gebruikt kan worden. 

De gemeente zegt verder werk te maken van de vindbaarheid van de locatie en houdt de bereikbaarheid voor hulpdiensten nog eens tegen het licht. Over de komst van de extra sleutel, woensdagavond, zegt de gemeente: ,,De sleutel was onderweg, op het moment dat hij aan kwam was de deur al kapot gezaagd.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.