Meerdere auto-ongelukken op gladde wegen door ijzel in Drenthe en Groningen

Foto: Persbureau Meter

Op verschillende plekken in Drenthe en Groningen zijn zaterdagochtend enkele auto’s bij eenzijdige ongevallen vanwege gladheid door ijzel naast de weg beland.

Volgens het KNMI kunnen automobilisten in Drenthe en Groningen inmiddels weer veilig de weg op. Eerder op zaterdagochtend gold code oranje (Drenthe) en code geel (Groningen) in de noordelijke provincies, vanwege gladheid door ijzel.

Roden

Op de Norgerweg in Roden raakte een busje in de nacht van vrijdag op zaterdag door gladheid van de weg. De bus kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. Niemand raakte gewond.

loading

Langelo

Op de Westerstukkenweg in Langelo is zaterdagochtend bij een eenzijdig ongeval een auto op de kop in de sloot beland. Niemand raakte gewond. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt door het gladde wegdek.

loading

Dalen

Ook op de N34 was het zaterdagochtend glad. Ter hoogte van Dalen belandde een auto door gladheid in de naastgelegen sloot. Niemand raakte gewond.

loading

Grijpskerk

Op de N388, bij het Groningse Grijpskerk, raakte zaterdagochtend een strooiwagen van de weg. De strooiwagen kwam in de berm tot stilstand. Een bergingsbedrijf sleepte de strooiwagen weer terug op de weg. De N388 was enige tijd afgesloten en daarom werd het verkeer omgeleid via de NAM-locatie.

De chauffeur raakte niet gewond.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe