Meerdere kapers op de kust voor voormalig schoolgebouw Gees

Het voormalige onderkomen van Rehoboth in Gees. Foto: Makelaar Karin Zwanenburg

Het voormalige onderkomen van basisschool Rehoboth in Gees is te koop voor een kwart miljoen euro. Het pand met uitzicht op het Geeserveld wordt sinds medio 2015 niet meer gebruikt als schoolgebouw.

Het gebouw aan de Dorpsstraat is eigendom van de gemeente Coevorden. Volgens door de gemeente in de arm genomen makelaar Karin Zwanenburg uit Sleen hebben meerdere partijen interesse. De gesprekken met deze kandidaat-kopers beginnen op korte termijn.

De gemeente ziet graag dat het pand behouden blijft en wil wonen in combinatie met werken of een maatschappelijke invulling mogelijk maken. Een maatschappelijke bestemming heeft de voorkeur. De voormalige basisschool is oorspronkelijk gebouwd in 1966. Twee keer was er een aanzienlijke verbouwing, in 1998 en in 2006.

De school staat op een perceel van circa 3631 vierkante meter eigen grond. De bruto vloeroppervlakte bedraagt 554 vierkante meter. Na de sluiting van de protestants-christelijke basisschool Rehoboth in 2015 had Gees nog één school over: de openbare basisschool De Klimop. Deze school sloot medio 2017 de deuren. Opmerkelijk: in het laatste schooljaar telde De Klimop nog welgeteld drie leerlingen.

Plaatselijk Belang Gees heeft met de gemeente een deal gesloten om voorlopig het voormalige onderkomen van De Klimop te mogen gebruiken voor maatschappelijke doeleinden, zo valt te lezen in het dorpskrantje van Gees. Het gaat hierbij om kleine bijeenkomsten zoals vergaderingen die nu nog aan keukentafels worden gehouden.

menu