Meertalig Muziektheaterspektakel ’t Haantje in september 2021

Pieter Stellingwerf (links) en Kees Botman van BUOG. Foto: Gemeente Coevorden

Coevorden is culturele gemeente van Drenthe vanaf de zomer van 2021 tot en met het jaar 2022. Eén van de onderdelen is Muziektheaterspektakel ’t Haantje in september 2021.

Het was op 1 december 1965 dat de grond rond een boortoren bij ’t Haantje langzaam begon te borrelen. De aarde slokte met een oorverdovend geluid de vijftig meter hoge boortoren en enkele caravans op.

Over deze geruchtmakende gebeurtenis en locatie gaat de grote muziektheaterproductie. De voorstelling is meertalig; in onder meer Drents, Nederlands en ook buitenlandse talen. Macht, manipulatie rond het gebruik van de aarde en natuur versus fossiel gewin komen voorbij in de voorstelling.

Kraterbosje

Het stuk wordt zo’n acht tot tien keer opgevoerd. De voorkeurslocatie is in de omgeving van het zogeheten kraterbosje bij ’t Haantje. De organisatie is in handen van Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen (BUOG) uit Leeuwarden. Dit bedrijf is bekend van bijvoorbeeld de muzikale en beeldende voorstelling Jumping Jack op het Asser TT Circuit.

De organisatie zoekt ruim honderd vrijwilligers. Meer informatie over deelname: aanmelden kan voor 1 oktober via culturelegemeente@coevorden.nl. De voorlichtingsavond is op 8 september vanaf 20.00 uur in Zaal Wielens te Noord-Sleen. Per vereniging kunnen maximaal twee personen worden aangemeld via culturelegemeente@coevorden.nl. De audities zijn in oktober en november.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe