Meeste ziekenhuisopnames ooit van patiënten met corona in Drenthe (ook in Groningen flinke toename)

Foto: ANP

Sinds de uitbraak van corona in Nederland werden nog niet eerder zo veel mensen met COVID-19 in ziekenhuizen in Drenthe opgenomen als in de afgelopen dagen. In Groningen loopt het aantal patiënten ook op. Daar komt het aantal ziekenhuisopnames in de richting van de piek van de eerste golf.

De cijfers komen van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. De aantallen gaan over de periode tussen donderdag 30 december en maandag 4 januari.

In Drenthe werden in die periode 52 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen, van wie 17 op de intensive care. In Groningen werden in de afgelopen dagen 101 mensen opgenomen. Van die groep kwamen 25 mensen in een ic-bed terecht.

In onderstaande grafiek is het aantal patiënten te zien dat is opgenomen op een 'gewoon' ziekenhuisbed.

Onderstaande grafiek geeft het aantal patiënten weer dat is opgenomen op een ic-bed.

Niet alle patiënten komen uit hun eigen provincie Drenthe of Groningen. 23 van de in toaal 168 mensen op de gewone ziekenhuisbedden in Drenthe, Groningen en Friesland komen uit andere regio's. Dat is 13,7 procent.

Op de ic-bedden liggen in de drie noordelijke provincies in totaal 72 mensen, van wie er 34 uit andere regio's komen. Bijna de helft dus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus