Meisje (11) uit Emmen schrijft in dagboek over seksueel misbruik door buurman; man vrijgesproken

Een 63-jarige Emmenaar is dinsdag door de rechtbank in Assen vrijgesproken van seksueel misbruik van zijn minderjarige buurmeisje.

Het meisje (11) heeft de politie verteld dat zij tussen 2012 en 2015 door de buurman is misbruikt.

Dagboek

Zij schreef daarover in haar dagboek. Toen het kind verhuisde, gooide zij dat dagboek weg. Haar stiefmoeder viste het uit de prullenbak. Vervolgens is aangifte gedaan.

De Emmenaar ontkent dat hij het meisje misbruikte. De officier van justitie achtte hem wel schuldig. Er is twee weken geleden twee jaar cel geëist.

Geen ondersteunend bewijs

De rechtbank komt tot een vrijspraak omdat er geen ondersteunend bewijs is voor het verhaal van het meisje. Dat betekent volgens de rechtbank dat er onvoldoende bewijs is om de man te veroordelen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.