Mennega Schoenmode, de oudste winkel van Assen, is failliet verklaard. De schoenenzaak aan de Gedempte Singel vierde vorig jaar nog het 200-jarig bestaan.

De aanhoudende lockdown en het gebrek aan overheidssteun zijn de redenen om het faillissement aan te vragen, laat eigenaar Michel Bosgraaf weten. Samen met zijn vrouw Saskia Mennega zwaaide hij de scepter in de schoenenwinkel. In 2007 nam het ondernemerspaar de winkel over van de ouders van Saskia.

Tweede lockdown hakt erin

Vooral de tweede lockdown, die inging op 15 december, hakte erin. ,,Tot oktober ging het nog wel. We waren de eerste golf redelijk doorgekomen. Maar na de tweede lockdown verdween het perspectief. Het kabinet belooft van alles, maar er komt geen bal van terecht”, zegt Bosgraaf, die het faillissement ‘heel zuur en onrechtvaardig’ noemt.

Eind januari werd de schoenenwinkel, die op het laatst nog drie vaste medewerkers in dienst had, failliet verklaard door de rechter. Daarmee komt een eind aan de oudste winkel van Assen, die in 1820 begon onder de vlag van ‘meester schoenmaker’ Roelof Mennega. Vele generaties Mennega volgden hem op in de winkel die uitgroeide tot een begrip in Assen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe