Mensinge met kerst open zonder hulp

Havezate Mensinge en de Landskeuken in Roden gaan zonder hulp van de gemeente rond kerst weer open. Die zijn nu gesloten uit financiële nood.

Het bestuur van Landgoed Mensinge heeft met de sluiting duidelijk gemaakt dat meer gemeentelijk geld nodig is om verder te kunnen met het museum en theater/bioscoop De Winsinghhof. Dat wordt nu afhankelijk gesteld van een onderzoek dat de gemeente laat instellen naar de toekomstmogelijkheden, maar tegelijk is er de maatschappelijke druk dat de traditionele openstelling rond kerst moet doorgaan.

Dat gebeurt nu op 10 en 11 december en een periode na Kerstmis met de elf overgebleven vrijwilligers, de beroepskrachten en bloemist Jan van der Heide. De door de gemeente aangeboden hulp is afgewezen. Het zou te lang duren voor de tijdelijke coordinatrice aan de slag zou kunnen. Het bestuur gaat ervan uit dat in februari helderheid komt hoe het na april verdergaat en gaat tot die tijd onverdroten voort met het voorbereiden van het volgende seizoen voor zowel Winsinghhof als het museum.

De opgestapte vrijwilligers van het museum hebben tegenover de gemeenteraad hun gram gehaald over de in hun ogen respectloze gang van zaken bij het landgoed. Ze zien de toekomst van het museum somber in als er niet een andere wind gaat waaien. Er wordt niet geluisterd, zo luidt de grootste klacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.