Menzis-topvrouw naar gehandicaptenzorg

Ria Stegehuis, zorgdirecteur bij Menzis, wordt de nieuwe topvrouw van gehandicaptenorganisatie Cosis, waar het Groningse NOVO en Drentse Promens Care onder vallen.

Stegehuis volgt per 1 oktober Wiecher Hadderingh op, die Promens en daarna de fusie-organisatie Cosis jarenlang geleid heeft. Hadderingh en mede-bestuurder Jaap van de Pol van NOVO kwamen twee jaar geleden onder vuur te liggen na een affaire met een overleden cliënte in Onnen.

Samen met Hetty Verhulst vormt Stegehuis binnenkort de nieuwe raad van bestuur van Cosis. ,,Ik ga terug naar waar ik ooit begonnen ben en waar ik me ook steeds bij Menzis voor heb ingezet: het hart van de zorg'', zegt Stegehuis. ,,Ik vind het een uitdaging om mijn capaciteiten in te zetten voor de directe zorg voor mensen met een verstandelijke en psychische beperking in deze woelige tijden.”

Voordat Stegehuis bij Menzis ging werken, heeft ze als directeur bij de Samenwerkende Instellingen Gehandicaptenzorg Twente (SIGT Hengelo) gewerkt. Daarvoor was zij directeur bij de Nederlandse vereniging voor Autisme (NVA).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.