Meppel bezuinigt door, maar investeert ook in binnenstad

Meppel gaat komend jaar vooral investeren in de leefbaarheid van de binnenstad. Dat blijkt uit de begroting voor 2017 die burgemeester en wethouders gisteren presenteerden.

Voor de in mei aangetreden burgemeester Richard Korteland (VVD) was de presentatie van de begroting zijn eerste in Meppel. Die begroting is sluitend, maar dat betekent niet dat bezuinigingen van de baan zijn. Het college van B en W stelt dat de ingezette bezuinigingen afgemaakt moeten worden en dat Meppel moet blijven werken aan een financieel gezonde positie.

Maar daarnaast wordt er geïnvesteerd, voornamelijk in de kwaliteit van de binnenstad en Meppel-Noord. De maatschappelijke kracht van de Meppelers vereist een stevig economisch fundament, zo luidt het statement van B en W.

Het college is het erover eens dat het water, dat altijd zo belangrijk is geweest voor Meppel, in de toekomst opnieuw een grote rol moet spelen. Zo gaat er geld naar de verbinding van de jachthavens met het Bleekerseiland en de binnenstad. Of het verder terugbrengen van water in de stad een optie is, wordt onderzocht.

Kwaliteiten versterken

In 2017 staat naast de herinrichting van de Noteboomstraat ook de vervanging van stroompalen voor de waterrecreatie op het programma. Verder moet er geld beschikbaar komen voor het extern organiseren van citymarketing. Voor een fonds voor stadsvernieuwing en ingrepen aan het Prinsenplein en de Groenmarkt komen B en W in het voorjaar met een voorstel naar de gemeenteraad.

,,We versterken de kwaliteiten van Meppel en dat kost geld. We kijken hierbij naar onze eigen mogelijkheden en zien tegelijk kansen om samen met partners te zoeken naar externe financiering. Investeringen in het welzijn van mensen, maar ook in de leefomgeving en in de infrastructuur die we dagelijks intensief gebruiken. Dat bepaalt uiteindelijk het Meppel-gevoel”, meent wethouder van Financiën Henk ten Hulscher (CDA).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.