Meppel schiet DOS'46 te hulp

Nijeveen Wanneer de gemeenteraad in Meppel volgende week akkoord gaat met een borgstelling voor een lening, speelt de Nijeveense korfbalvereniging DOS'46 vanaf komend voorjaar op een nieuw kunstgrasveld. Hiervoor wil de vereniging 70.500 euro lenen van de bank.

Meppel wil garant staan voor een leenbedrag van maximaal 35.250 euro. Stichting Waarborgfonds Sport staat garant voor hetzelfde bedrag. Het vernieuwen van het kunstgrasveld op sportpark Tussenboerslanden vergt volgens voorzitter Bert Baylé van DOS'46 een investering van zo'n 140.000 euro. Het grootste deel van dit bedrag is door succesvolle sponsoracties in de Nijeveense samenleving opgebracht. Verder dragen wij als club ook een belangrijk deel bij door zelfwerkzaamheid.

DOS'46 wil bovenop de fundatie en basislaag van het huidige kunstgrasveld drie nieuwe speelvelden van kunstgras aanleggen. Met veel vrijwillige inzet van DOS-leden en sympathiserende bedrijven kan de kunstgrasaccommodatie voor 140.000 euro worden gerealiseerd. De werkzaamheden moeten in januari 2016 starten. In april moeten de eerste trainingen en wedstrijden op het Nijeveense kunstgrasveld plaatsvinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.