Meppel staat organisatie Drentse Fiets4Daagse af

De organisatie van de Drentse Fiets4Daagse in Meppel staat tijdens de 30ste editie van het evenement in Meppel op eigen benen. De gemeente Meppel trekt zich na drie decennia terug als organisator.

De voetbalverenigingen Alcides, FC Meppel en MSC en atletiekvereniging De Sprinter die sinds 1986 al betrokken zijn bij de organisatie van de Fiets4Daagse in Meppel, nemen de organisatie over. De clubs richten hiervoor een eigen stichting op. Om een vloeiende overgang van de organisatie mogelijk te maken, ondersteunt de gemeente Meppel de stichting de komende drie edities met een bedrag van tienduizend euro per jaar. Na 2018 moet de stichting met de inkomsten van de overkoepelende Drentse stichting en met hulp van sponsors ook financieel op eigen benen kunnen staan.

De gemeente wil haar rol in de organisatie beperken tot het beschikbaar stellen van allerlei faciliteiten en het sportpark Ezinge. ,,De gemeente hecht wel belang aan het behoud van Meppel als startplaats”, zo benadrukt wethouder Koos de Vos.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.