Meppel start proef met stadsvervoer

Meppel De proef waarbij vrijwilligers ingezet worden op stadsbussen in Meppel start maandag. Door bezuinigingen is de huidige situatie met beroepschauffeurs niet meer mogelijk.

De Stadsbus Meppel is opgericht vanuit een samenwerking van de gemeente Meppel, Connexxion, Reestmond, Leer Werk Centrum en Welzijn Mensenwerk. De proef die maandag van start gaat duurt tot 2018 en kost Meppel 110.000 euro. De stadsbus biedt stadsvervoer voor iedereen, ook aan leerlingen en WMO-pashouders. Een kaartje kost maximaal twee euro per persoon. Door mensen die nu gebruikmaken van WMO-vervoer (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vaker met de bus te laten reizen, komt er geld beschikbaar voor het in stand houden van de stadsbussen.

De nieuwe route sluit volgens wethouder Roelof Pieter Koning vooral aan bij de behoeften van de WMO-pashouders. ,,Het is deze doelgroep die we graag in de stadsbus willen krijgen, zodat mensen niet in dure taxibusjes hoeven. Het zijn de mensen die zelfstandig of met enige hulp naar de halte kunnen komen.”

Op de bus reizen maatjes mee. Indien nodig helpen zij bij het in- en uitstappen. Een extra service van de stadsbus is dat reizigers buiten de haltes de hand kunnen opsteken en instappen.

De nieuwe Stadsbus Meppel rijdt binnen 50 minuten de hele stad door. De route gaat door de wijken Haveltermade, Centrum, Koedijkslanden en Oosterboer. Uitstappen kan bij 31 haltes. De bus rijdt zeven dagen per week van 6.50 uur tot 21.20 uur om het uur en in de spits om het half uur. Ook op zaterdag en zondag wordt ieder uur gereden. In vergelijking met de oude regeling is de woonwijk Berggierslanden geschrapt omdat de ervaring geleerd heeft dat daar amper mensen de stadsbus nemen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.