Meppeler bedreigde wethouder Kampen met de dood

Een wethouder van de gemeente Kampen is door een 34-jarige man uit Meppel met de dood bedreigd. Vrijdag moest hij zich verantwoorden voor de Zwolse politierechter.

Op 30 december vorig jaar kwam de dreigmail binnen bij de gemeente Kampen. In het onderwerpveld stond 'wethouder Meijering'. In de mail bedreigde hij de CDA-wethouder met de dood.

Wethouder doet aangifte

,,Hou jullie kankergereformeerde kutmannetje maar in de gaten, want met zulke uitspraken en met jullie kutgeloof heb je zijn doodsvonnis getekend. Kan hij eindelijk degene ontmoeten waar jullie je hele stumperige leven aan wijden....waar en wanneer komen jullie vanzelf achter, alvast gecondoleerd hahaha”, schreef hij.

De wethouder deed aangifte. Via het mailadres kwam de politie eenvoudig bij de man uit Meppel uit die meteen bekende. ,,Het was niet mijn bedoeling om te bedreigen'', zei de 34-jarige Jeroen van S. uit Meppel vrijdag tegen de politierechter. Hij schrok toen de officier van justitie zijn dreigmail hardop voorlas. ,,In principe was het een stomme actie'', zei Van S. over zijn mail. ,,Als ik iemand wil bedreigen, had ik het wel stelselmatig gedaan. Ik was een bericht aan het lezen op internet en heb daar een reactie op gegeven. Ja, heel stom.''

Antisemitisme

Van S. besefte niet wat hij teweeg had gebracht, zei hij. Voor het uiten van een doodsbedreiging kan tot 4 jaar cel worden opgelegd. Hij stuurde de mail onder invloed van alcohol. Op welk bericht hij reageerde, weet hij niet meer. De officier van justitie vroeg echter om aanhouding van de zaak. Zo reageerde Van S. niet op oproepen van de reclassering.

De rechter wil graag weten of er iets mis is met de man. Hij heeft namelijk eerder een boete gekregen voor antisemitisme. Hij zou een bewaker van de Ziggo Dome voor van alles hebben uitgemaakt nadat hij de zaal was uitgezet. ,,Dat was puur uit frustratie'', zei hij erover. Van S. wil de reclassering graag uitleggen hoe het met hem gaat. De rechter gaf hem vrijdag die kans. In augustus wordt de zaak alsnog afgedaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.