Meppeler cokebende had ook drugslab in Nijeveen

De drugsbende uit Meppel die zich bezighield met de handel in cocaïne, had ook een drugslaboratorium in Nijeveen. Dat bleek vrijdag tijdens een regiezitting in de zaak bij de rechtbank in Assen.

De bende bestaat volgens het Openbaar Ministerie (OM) uit zeven mannen en een vrouw uit Meppel en Almere. Een van de verdachten, een 33-jarige Meppeler is eigenaar van een seksboerderij bij Nijeveen. Daar werd in een schuur in 2013 een laboratorium gevonden waar speed werd gemaakt. Dat werd volgens het OM verhandeld naar Duitsland en Zweden. In twee containers achter de schuur stond de apparatuur opgeslagen om de drugs te maken, zoals een pillenmachine.

De eigenaar van de seksclub zei van niks te weten en werd na twee dagen vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Eerder dit jaar, toen de hele drugsbende was opgerold en een 24-jarige Meppeler uitgebreide verklaringen aflegde bij de politie, pakte het OM het onderzoek naar het drugslab toch weer op. 

De 33-jarige seksclubeigenaar en de hoofdverdachte in de zaak, een 32-jarige Meppeler, worden beschuldigd van het runnen van het lab. Er zou nog een derde man bij betrokken zijn, maar die behoorde niet tot de acht verdachten in de grote drugszaak.

De acht worden verder verdacht van van het voorbereiden van de invoer van vierhonderd kilo cocaine vanuit de haven van Antwerpen. De drugs kwamen uit Zuid-Amerika. Ook worden ze verdacht van het invoeren en verhandelen van 66 kilo cocaïne het bezit van zware wapens en het vormen van een criminele organisatie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.