Meppelers moeten grof vuil dumpen in Havelte

Afvalverwerker Rova heeft het terrein aan de Hesselterlandweg waar Meppelers grof vuil kunnen afleveren verkocht. Inwoners van de gemeente moeten vanaf 1 oktober hun afval dumpen bij het afvalbrengstation van buurgemeente Westerveld in Havelte.

Meppel stelt dat de burgers weliswaar verder moeten rijden met hun afval, maar dat ze in Havelte aanzienlijk goedkoper uit zijn. Het Westerveldse afvalbrengstation aan de Oeveraseweg brengt hen 5 cent per kilo in rekening. Rova presenteert hen een rekening van gemiddeld 22 cent per kilo.

Meppel was al geruime tijd bezig een alternatief te zoeken voor het Rova-terrein. Sinds 2011 was de gemeente met het bedrijf in gesprek. Dat leidde uiteindelijk vorig jaar tot afspraken over beëindiging van het contract per 1 juli 2017.

De zaak is in een stroomversnelling gekomen nu Rova veel eerder dan verwacht het terrein aan de Hesselterlandweg kan verkopen. Samenwerking met Westerveld is volgens Meppel de beste optie. Het moderne afvalstation Havelte is niet alleen goedkoper, maar ook gebruiksvriendelijker en vaker open.

Meppel moet nog snel praktische zaken regelen, zoals aanpassingen aan het afvalbrengstation en nieuwe pasjes waarmee burgers afval naar Havelte kunnen brengen. De gemeente voorziet echter geen grote problemen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.