Met de auto naar het hospitaal? Drentse ziekenhuizen hebben laagste of zelfs geen parkeertarief

Een ziekenhuisbezoek is nooit leuk. De portemonnee trekken om te parkeren evenmin. De ziekenhuizen in Drenthe komen de bezoekers tegemoet. De ziekenhuizen hebben met de hospitalen in Limburg en Zeeland de laagste parkeertarieven van Nederland.

Dit blijkt uit onderzoek van besparingswebsite kortingscode.nl. Vorg jaar werd vastgesteld dat bij slechts vijf van de 90 ziekenhuizen in Nederland gratis geparkeerd kon worden. Daar werden toen Kamervragen over gesteld.

Gratis in Assen en Stadskanaal

De situatie is nu niet veel beter. Voor het parkeren wordt niets in rekening gebracht bij slechts zeven ziekenhuizen. Daar zitten veel Noordelijke ziekenhuizen bij. Parkeren kan gratis rond het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en bij het Refaja in Stadskanaal (Groningen).

De parkeertarieven bij het Scheper in Emmen en Bethesda in Hoogeveen behoren tot de laagste in ‘ziekenhuisland'. De eerste twintig minuten zijn er gratis. Daarna moet een euro per uur betaald worden met een maximum van vijf euro per dag.

Martini duur met parkeren

Het Martini Ziekenhuis in Groningen behoort met het parkeertarief van 2,50 euro per uur tot de twaalf duurste ziekenhuizen van Nederland. De auto stallen bij het UMCG is met 1,50 euro per uur een stuk goedkoper. Een dagkaart kost hier 20 euro. Het dagtarief bij het Martini is daarentegen 5,50 euro.

Het OLVG-Oost in Amsterdam heeft met een tarief van 4 euro per uur het hoogste parkeertarief van Nederland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.