Met de trein op vakantie? Let op! Station Assen ligt er vier dagen uit

In de voorjaarsvakantie plannen om met de trein naar Schiphol te reizen? Station Assen is dan struikelblok: tussen 16 en 19 februari rijden geen treinen tussen Assen en Groningen.

Op zaterdag 16 en zondag 17 februari rijden tot Hoogeveen geen treinen. De twee dagen daarna rijdt de trein vanuit Zwolle wel tot aan Drentse hoofdstad. Tussen Assen en Groningen rijden die dagen bussen. De stremming is nodig vanwege verschillende werkzaamheden aan het spoor. Komend weekend moet de ingenieuze kap van het Asser station afgemaakt worden. Die loopt tot over het derde perron. Ook aan de bliksembeveiliging wordt gewerkt, net als aan een aantal andere kleine klussen op het spoor.

Flinke klus

Tegelijkertijd wordt druk aan de nieuwe tunnel De Maten gewerkt. Een flink klus, want het spoordek moet verwijderd worden en de sporen ook. Vervolgens moet aannemerscombinatie Mobilis/Hegeman het nieuwe spoordek voor de tunnel inrijden. Daarna moet de sporen weer opgebouwd worden. Veel werk voor twee dagen en daarom werkt de aannemer ook ‘s nachts door.

De gemeente Assen verwacht dat dit voor geluids- en trillingshinder kan zorgen. De aannemer neemt maatregelen om de overlast te beperken. Zo worden machines ‘s nachts zo snel mogelijk weer uitgezet.

Tunnel De Maten moet Assen Oost en het centrum aan elkaar knopen. Over het spoor wordt in rap tempo nieuwbouwwijk Diepstroeten uit de grond gestampt. Bewoners uit deze nieuwe wijk kunnen eind 2019, begin 2020 via de nieuwe tunnel rap naar de binnenstad en de Europaweg Zuid. In Diepstroeten zijn momenteel twee woonwijken in de verkoop, daarna volgen de laatste drie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.