'Miauw, wij zitten hier al een tijdje'

Honden die vastgebonden aan een boom worden achtergelaten als hun baasjes op vakantie gaan, die zie je steeds minder. Des te meer katten worden achtergelaten. De dierenasiels puilen uit.

Op zoek naar een nieuw, harig huisgenootje? Deze drie katten zitten al een tijdje in het asiel en zijn hard op zoek naar een baasje:

TIJGER, 4 jaar

Toen Tijger binnenkwam in Beilen was hij bijna onhandelbaar en moest hij niets van andere katten hebben. Het asiel huurde een gedragsspecialist in en het gedrag van Tijger verbeterde flink. Nog steeds is hij een eigenzinnige kat die zelf kiest of hij iemand mag. Maar als Tijger eenmaal gekozen heeft, is hij een lieve kat die graag aangehaald wordt.

KARELTJE, 5 jaar

Kareltje is een flinke kater en zijn baasje deed hem weg vanwege blaasgruis. Met speciaal, iets duurder voer, heeft hij nergens last van en wandelt hij rustig rond. Hij is heel aanhankelijk en komt graag bij je liggen. Kareltje moet af en toe naar buiten, is slim en heeft veel aandacht nodig.

CAMEA, 7/8 jaar

Camea is een knuffelkat die van een rustige omgeving houdt. Ze zit al lang in het asiel omdat ze wel eens een epileptische aanval heeft gehad. Daar heeft ze weinig last van, maar als ze die nog een paar keer krijgt moet ze (goedkope) medicijnen gaan slikken. Camea gaat graag naar buiten in een afgesloten tuin.

Vooral in de zomer lopen de asiels vol met katten. Hoe dat komt? Lees het hier.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.