Midden-Drenthe informeert inwoners via app

Welke container wordt deze week geleegd in mijn straat? En zijn er buren met bouwplannen? Het antwoord op zulke vragen kunnen inwoners van Midden-Drenthe voortaan vinden via een app van de gemeente.

De nieuwe app wordt donderdag gelanceerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad. Inwoners kunnen hem vanaf vandaag downloaden. Behalve dat ze er informatie vinden, kunnen inwoners ook zelf bij de gemeente melding maken van losliggende stoeptegels, kapotte straatlampen of gedumpt afval.

De app is een aanvulling op de service van de gemeente via de balie van het raadhuis, de website, e-mail en telefoon. De app maakt de informatie persoonlijker, want het programma kan aan de hand van postcode en huisnummer van de gebruiker nagaan welke informatie voor hem of haar van toepassing is.

Behalve bekijken wanneer welke container geleegd wordt, kunnen app-gebruikers ook hun telefoon zo programmeren dat ze altijd op de avond of ochtend tevoren een melding krijgen. Verder is op een kaartje te zien waar inzamelcontainers voor onder meer glas en textiel in de buurt te vinden zijn.

Alle omgevingsvergunningen die ter inzage liggen in Midden-Drenthe zijn via de app te raadplegen op een kaart. Door erop te klikken kunnen inwoners alle stukken over de vergunning inzien. De app werkt op smartphones met iOS of Android en is te downloaden in de App store of Google Play store.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.