Midden-Drenthe investeert in lokken wandelaars

Midden-Drenthe krijgt een netwerk van wandelknooppunten. Als de politiek akkoord gaat, investeert de gemeente hierin 133.000 euro. Burgemeester en wethouders hopen zo het toerisme en de lokale economie danig te versterken.

,,Wandelen is veruit de populairste vrijetijdsbesteding in Nederland. Door de vele natuurgebieden en mooie, gevarieerde landschappen liggen er grote kansen om van Midden-Drenthe een aantrekkelijke wandelgemeente te maken’’, zegt wethouder Gert Jan Bent.

Samen met het Recreatieschap Drenthe legt de Midden-Drenthe eerst een netwerk van wandelknooppunten aan in het midden en zuiden van de gemeente. In en rond Beilen, Westerbork en Orvelte worden ongeveer 350 kilometer aan wandelmogelijkheden gekoppeld. Later volgt uitbreiding.

Het netwerk bestaat straks uit genummerde wandelknooppunten die naar elkaar verwijzen. De wandelaar kan dan te kust en te keur kiezen. Bij de voorbereidingen worden de contactpersonen van de dorpen, (toeristische) ondernemers, boeren, het waterschap, het toerismebureau VTRB, TIP Midden-Drenthe, Het Drentse Landschap en diverse andere grondeigenaren betrokken.

De provincie betaalt 33.000 euro mee aan de vorming van wandelknooppunten. De resterende ton komt voor rekening van de gemeente. Deze maand bespreekt in de commissie Ruimte en Groen het plan. Eind september neemt de gemeenteraad een besluit over de investering.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.