Midden-Drenthe op de rem in buitengebied

De overgang van 80 naar 60 kilometer per uur op veel wegen in het buitengebied van de gemeente Midden-Drenthe gaat de laatste fase in.

De operatie ging vorig jaar oktober van start in Elp, waar in de bebouwde kom de maximale snelheid werd verlaagd van 50 naar 30 kilometer per uur. Dat was overigens niet helemaal nieuw voor de gemeente Midden-Drenthe, want kernen als Spier, Hooghalen, Beilen, Smilde en Westerbork kenden deze 30 kilometerzones al.

Op een groot aantal gemeentelijke wegen in het buitengebied is de snelheid de afgelopen maanden fasegewijs teruggebracht van 80 naar 60 kilometer per uur. Om bestuurders van motorvoertuigen alvast te laten wennen, werden eerst bordjes geplaatst met het opschrift ‘Nu nog 80, binnenkort 60’.

Die gewenningsbordjes staan nu in de omgeving van Spier, Wijster en Drijber. Dit is het laatste gebied in Midden-Drenthe waar de snelheid wordt verlaagd. ,,Dit geldt overigens niet voor alle wegen. Vooraf is met de inwoners besproken voor welke wegen een snelheidsverlaging wenselijk is’’, zegt een woordvoerster van de gemeente.

Het doel van de operatie is de verkeersveiligheid te verhogen door de snelheid te verlagen. In de kernen moeten wandelaars, fietsers en spelende kinderen zich veilig op de rijbaan kunnen begeven.

Het verlagen van de snelheid is onderdeel van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.