Midden-Drenthe sluit loket Westerbork

De gemeente Midden-Drenthe wil het gemeenteloket in Westerbork sluiten. Het loket in Smilde verhuist en is straks nog maar één dagdeel in de week open.

Na het ontstaan van de fusiegemeente zijn in Westerbork en Smilde gemeenteloketten geopend. Maar van die loketten wordt steeds minder gebruikgemaakt. Oorzaak is de digitalisering en het feit dat identiteitsdocumenten tegenwoordig tien jaar geldig zijn in plaats van vijf.

De gebouwen, Villa Maria in Smilde en een pand aan het Van Weezelplein in Westerbork, worden gedeeltelijk verhuurd. Die verhuur is niet kostendekkend. Daarom gaat Villa Maria begin 2019 in de verkoop. De verhuizing van het gemeenteloket moet voor de zomer van 2018 rond zijn.

Over het eventueel afstoten vanhet pand aan het Van Weezelplein neemt de gemeente nog geen besluit. De organisaties die daarin zijn gevestigd, Stichting Welzijnswerk Midden-Drenthe en het Toeristisch Informatie Punt, leveren een belangrijke bijdrage in de dienstverlening, motiveert het college die keuze. De gemeenteraad moet nog oordelen over het plan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe