Midden-Drenthe sneert naar Westerveld om fietspad

,,Wij maken ons meer zorgen om de veiligheid van de kinderen in Westerveld, dan de gemeente zelf.’’ Dat zei wethouder Lohuis in Midden-Drenthe.

Het hete hangijzer is de weg De Mussels, afgelopen week door SBS 6 bestempeld als een van de gevaarlijkste wegen in Nederland. De weg van Lheebroek naar Beilen wordt gebruikt door veel fietsers, met name schoolkinderen. Tegelijkertijd razen de auto’s er langs met minimaal 80 kilometer per uur, maar vaak nog sneller.

De gemeenteraad van Midden-Drenthe nam unaniem een motie aan waarin het college van Midden-Drenthe wordt verplicht bij het college van Westerveld aan te dringen op het aanleggen van een vrijliggend fietspad. Midden-Drenthe heeft daar al geld voor beschikbaar gesteld, maar de gemeente Westerveld zegt dat zij er geen geld voor heeft. De aanleg aan de kant van Westerveld kost een miljoen, maar de provincie draagt 40 procent bij.

De motie kwam met de nodige sneren. Henk Heideveld van ChristenUnie: ,,Laat geld niet het enige zijn dat telt in de gemeente Westerveld.’’ Wethouder Gerard Lohuis voegde daar aan toe: ,,Het is bijzonder. Wij maken ons meer zorgen over de veiligheid van kinderen in Westerveld dat de gemeente Westerveld zelf.’’

Naast de druk van het college van Midden-Drenthe gaan raadsleden ook aandringen op een vrijliggend fietspad bij hun partijgenoten in Westerveld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.