Midden-Drenthe trekt tonnen uit voor straten

De Schultestraat en de Sportlaan in Hoogersmilde worden opgeknapt voor 750.000 euro. Dat is het voorstel van het college van B en W in Midden-Drenthe.

In de Schultestraat wordt de wateroverlast opgelost door de riolering af te koppelen. De straat wordt verkeerstechnisch anders ingericht waardoor het er veiliger moet worden. Daarbij wordt het groen ook aangepakt.

Voor de 7,5 ton wordt ook de Sportlaan onder handen genomen. Daar wordt het parkeerterrein anders ingedeeld waardoor er meer plekken komen. Ook wordt het terrein zo ingericht dat er evenementen gehouden kunnen worden.

De gemeente zegt dat buurtbewoners en vertegenwoordigers het afgelopen half jaar samen aan een plan gewerkt hebben om de woonomgeving te verbeteren.

De bewoners zijn blij met de nieuwe plannen, zegt de gemeente. Die stimuleert zulke projecten vanuit de bewoners. Pasgeleden werd de vernieuwde Meester Weijerstraat in Bovensmilde officieel geopend. Daar hebben bewoners samen een heel project gemaakt van het opknappen van de straat.

Er werd daar ruim 165.000 euro uitgegeven aan het vervangen van de riolering, het verbeteren van parkeerplekken en het groen. Met deze projecten hoopt de gemeente dat het verloop in de wijk minder wordt, waardoor er meer sociale samenhang komt.

De herinrichting van de Schultestraat en de Sportlaan start in februari, als de raad het plan goedkeurt. In de loop van 2016 moet het klaar zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.