Midden-Drenthe wil onderzoek FOC

De gemeente Midden-Drenthe wil samen met bestuurders van de drie Noordelijke provincies onderzoeken wat de beste locatie is voor een eventueel Factory Outlet Center. Daarvoor is donderdag een motie aangenomen.

In Assen zijn er vergevorderde plannen voor een Factory Outlet Center en dat stuit op weerstand bij ondernemers in het centrum. Die zijn bang dat de klandizie massaal wegtrekt naar het FOC waardoor de binnenstad een spookstad zou worden.

Ook in Beilen wordt er door winkeliers bezorgd gereageerd op de plannen in Assen, zeggen de fracties GroenLinks en Christenunie in Midden-Drenthe.

De motie komt voort uit een brief van de Sociaal Economische Raad (SER) Noord Nederland waarin een aanbeveling staat dat gemeenten en provincies met elkaar een gedegen onderzoek moeten doen naar de effecten van een FOC om te voorkomen dat het op de verkeerde plaats wordt gevestigd.

De CDA en de PvdA stemden mee met de motie. Raadslid Benny Muskee (Pvda) ,,Als de SER adviseert om onderzoek te doen, dan vinden wij dat je dat moet doen.''

De motie werd aangenomen met 12 stemmen voor en 10 tegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.