Militairen graven in Ruinerwold naar een gesneuvelde WO2-militair (maar vinden alleen de resten van zijn vliegtuig) (+video)

Het stoffelijk overschot van een Engelse militair in Ruinerwold is niet gevonden. De hele dag was defensie bezig met afgraven en zoeken in een weiland buiten Ruinerwold. Onderdelen van het vliegtuig zijn wel gevonden.

,,Morgenochtend gaat de zoektocht verder’’, zegt een woordvoerder van gemeente De Wolden. ,,Dat is een ultieme poging, als we dan niks vinden houdt het op. Een strook langs de sloot naast de zoekplaats van vandaag en vorig jaar wordt nog verder onderzocht.’’

In december 1943 werd een Engelse Halifax bij Ruinerwold neergeschoten. Op verzoek van de Britse autoriteiten werd er opnieuw gezocht naar een zevende omgekomen inzittende.

Rond middaguur nog hoop

Rond het middaguur was er nog hoop op het vinden van het stoffelijk overschot van staartschutter Phillip John Greenmon.

Rond het middaguur had eerste luitenant Patric van Aalderen van de Bergings- en Identificatiedienst Koninklijke Landmacht (BIDKL) nog goede hoop op een succesvolle uitkomst. Op dat moment moest een hoek van het zoekgebied nog afgegraven worden.

In Ruinerwold zoeken militairen naar een gesneuvelde militair uit de Tweede Wereldoorlog.

Donderdag verder

Donderdag wordt er verder gezocht. Nabestaande Paul Skelly, wiens moeder een relatie had met de gesneuvelde militair, hoopt op een goede afloop donderdag. "Ik ben teleurgesteld maar houd mijn hoop op morgen gevestigd. Iedere kans is er één." Volgens eerste luitenant Patric van Aalderen hebben de militairen '100 procent' zeker op de juiste plek gezocht. ,,Ik wil hier niet weg met het gevoel dat we een plek niet onderzocht hebben want de nabestaanden verdienen dat. Maar na morgen is het echt klaar."

Defensie zoekt in Ruinerwold naar omgekomen Britse sergeant
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.