Militairen uit Havelte opgepakt na handel in harddrugs

Militairen op de kazerne in Havelte.

De negen opgepakte militairen, die handelden in harddrugs, hangt ontslag boven het hoofd. Acht van de negen zijn gelegerd in Havelte. Ze maken deel uit van het 44 pantserinfanteriebataljon.

Defensie voert een lik-op-stukbeleid voor drugs. Wie betrapt wordt, verliest zijn baan. De negen militairen zijn nog niet geschorst.

,,Dat kan lopende het onderzoek alsnog gebeuren. De rechter zal beoordelen of ze schuldig zijn,” zegt een woordvoerder van Defensie. ,,Dit soort zaken zijn niet goed voor het imago van Defensie.”

In huis opgepakt

De marechaussee hield maandag de negen militairen aan. Vijf zijn opgepakt op de Johannes Postkazerne in Havelte, een op Oranjekazerne in Schaarsbergen en drie in hun huis. Deze drie zijn ook gelegerd in Havelte.

De negen worden verdacht van het in bezit hebben en verstrekken van harddrugs. ,,Denk aan cocaïne en heroïne”, zegt een woordvoerder van de marechaussee.

Oefeningen

Of de militairen dat op de kazerne in Havelte of tijdens oefeningen hebben gedaan, wil hij niet zeggen.

De aanhoudingen houden verband met elkaar, aldus de woordvoerder. ,,We hebben te maken met één grote zaak”. Het onderzoek naar het negental is nog in volle gang. De militairen worden nog verhoord.

menu