Er wordt voor miljoenen geïnvesteerd in Vakantiepark Westerbergen in Echten. Er vindt nu al een revitalisering van dertig bungalows plaats, tevens krijgt het restaurant een complete metamorfose.

Als klap op de vuurpijl begint in april de bouw van het ‘Westerbergen Entertainment Centrum’. Voor 2022 wordt ook al de sloop van veertig verouderde huisjes voorzien, die plaatsmaken voor moderne en vooral grotere exemplaren.

Eigenaar Jurriaan Klein zit zeker niet bij de pakken neer en gebruikt de coronacrisis om flinke stappen te zetten. „We hebben de klus van de bungalows en het restaurant naar voren gehaald en zitten er nu volop in. Met het entertainmentcentrum hadden we op 1 april van dit jaar willen beginnen, maar dat is door corona een jaar verplaatst. Door corona hebben we wel een aanpassing in het ventilatiesysteem aangebracht, zodat er veel meer verse buitenlucht naar binnen kan dan eerst gepland was”, licht Jurriaan Klein toe.

Bowlingbanen, sportcafé en klimhal

Het entertainmentcentrum moet de kers op de taart van het vakantiepark worden. Er staan vijf bowlingbanen gepland, een sportcafé en er komt een klimhal. „Deze is voor kinderen vanaf een jaar of drie, maar voor oudere kinderen én volwassenen komt er een speciale ‘Clip ’n Climb’. Je gaat tot 12 meter de lucht in, alles uiteraard gezekerd. Daarnaast komt er binnen een klimbos, ook voor de jeugd. Dat is allemaal op hoogte, maar door een nettenstructuur is het veilig.”

Het entertainmentcentrum herbergt op de begane grond 1400 vierkante meter speelplezier, met de eerste verdieping erbij komt het totaal uit op 2000 vierkante meter. „Dit is wat de mensen graag willen: een combinatie van uit eten gaan en activiteiten. De meeste mensen willen niet meer een hele middag alleen maar borrelen. Ons centrum komt vol met vermaak te zitten.”

Juiste moment voor investering

Als gevolg van corona mist de familie Klein met de Westerbergen een hoop inkomsten, doordat het restaurant al maanden gesloten is. Toch verwacht Jurriaan klein een plusje aan het eind van het jaar, omdat de bezetting van de bungalows wél goed was en is.

Voor de directie van het vakantiepark was het een uitgemaakte zaak dat juist nu geïnvesteerd moet worden. „Het is niet handig om de huisjes en het restaurant volgend jaar aan te pakken, want dan moet je wéér dicht”, stelt Klein. Financieel gezien zijn de plannen mogelijk: „We hebben een goede buffer en de bank kijkt scherp naar het product waarin ze investeren. Bovendien denk ik dat er in de toekomst toch minder gevlogen gaat worden en dat mensen meer in eigen land vakantie vieren. Daarbij speelt corona een rol, maar ook het stikstofverhaal. Dat voel ik overal. Wij gaan met een heel zeker gevoel deze uitdaging aan.”

Restaurant krijgt metamorfose in 2023

Volgens planning moest het restaurant in 2023 de metamorfose ondergaan. De verbouwing gaat deze week al beginnen. De bar wordt verplaatst naar waar nu de serre is, er komt een vide en het geheel moet sfeervoller worden, aldus Klein. De horecamedewerkers zitten overigens niet thuis. „Die proberen we productief te houden en zetten we buiten in voor bijvoorbeeld snoeiwerk en onderhoud van het groen”, grijnst Klein.

De komst van het entertainmentcentrum, met onder meer een klimpark, maakt het plaatje in Echten compleet en betekent een aanwinst voor de gemeente De Wolden. „En als dat klaar is, dan trekken we het klimgedeelte door naar buiten. Dit is echt het leukste van het werk, nieuwe onderdelen verzinnen en investeren, dat je straks de gasten met een big smile rond ziet lopen”, benadrukt Jurriaan Klein met een brede glimlach.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe