Minder reizigers op vliegveld Eelde

Groningen Airport Eelde (GAE) heeft het laatste kwartaal van 2015 minder reizigers getrokken dan in de zelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekend maakte. Het noordelijke vliegveld zag het aantal reizigers in de maanden oktober, november en december met 5,1 procent dalen naar 33.000. Voor GAE was 2015 wel het jaar met de meeste reizigers ooit, zo’n 215.000 in totaal.

De Nederlandse luchtvaart in zijn geheel groeide in het laatste kwartaal van 2015 met 7,2 procent. Stijgers waren de luchthavens Schiphol (+7,5 procent) en Eindhoven (+10). Behalve op Eelde daalde het aantal passagiers ook op Rotterdam The Hague Airport (-4 procent) en Maastricht Airport Aachen (-17 procent).

Oorzaken voor het mindere resultaat op Eelde zijn het verdwijnen van de wintersportvluchten van Transavia op Salzburg en Innsbruck, hoewel die alleen in het staartje van december meetellen. Daarnaast werd in oktober 2014 door Ryanair nog gevlogen op Girona en Mallorca.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.