Minerva-studenten sluiten zich week op in ruimte CBK Emmen

Twee studenten van kunstacademie Minerva in Groningen sluiten zich op zaterdag 30 april negen dagen lang op in een ruimte van het Centrum Beeldende Kunst (CBK) in Emmen. Het experiment moet uitmonden in een tentoonstelling.

Onder de noemer ‘Kijker = Kunst’ verblijven Joyce Kolthof en Ghiel de Best zonder internet, boeken en telefoon in ‘het lab’ van het CBK. Voor afleiding zijn ze aangewezen op elkaar en bezoekers, want geïnteresseerden mogen onaangekondigd langskomen. Alleen de nachten brengt het tweetal niet door in de ruimte; ze slapen in een tentje op het terrein.

Met het project willen de studenten ervaren hoe het is om zonder moderne gemakken te leven. Na de negen dagen is er van 11 tot en met 14 mei een tentoonstelling over hun experiment. Wat daar te zien zal zijn, is nog grotendeels onduidelijk; de resultaten zijn afhankelijk van de spullen die bezoekers aan de studenten geven en de ervaringen die zijn meemaken. Er wordt in ieder geval een timelapse van hun verblijf in de ruimte vertoond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.