Minieme meerderheid voor transferium

Het voorstel om het transferium bij de oostelijke kant van de A28 bij De Punt te plaatsen is woensdagmiddag met een minieme meerderheid bij de Provinciale Staten aangenomen (20 voor en 19 tegen).

PvdA, CU, SP, D66, Groen Links, Sterk Lokaal stemden tegen. Voor waren VVD, CDA, Christen Unie, PVV en Partij 50 plus. De Christen Unie moest door de knieën. De partij wilde dat het transferium aan de westkant van de A28 zou komen. Daar bleek echter niet genoeg ruimte voor te zijn. De partij moest uiteindelijk akkoord gaan met de originele plannen.

Dit betekent dat twaalf miljoen euro geïnvesteerd gaat worden in onder andere een grote oprit bij de A28 bij De Punt om het verkeer soepel te laten verlopen. Ook komt er een parkeerplaats waar ruimte zal zijn voor in eerste instantie 200 auto's. De mogelijkheid bestaat om dit uit te bouwen naar maximaal 500 parkeerplekken.

De komst van het transferium is een doorn in het oog van de tegenstanders. Hun grootste bezwaar is de verloedering van de natuur. De plek ligt zowel binnen het Nationaal Park Drentsche Aa als het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa.

Foto: Archief Marcel Jurian de Jong. Theo Spek in het beekdal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.