Minister: Geen verwijzing snelwegborden naar TT of Wildlands

De gemeenten Assen en Emmen en de provincie Drenthe moeten verwijsborden naar het TT-circuit in Assen en dierenpark Wildlands op snelwegen verwijderen.

Dat laat minister Schultz (Infrastructuur) weten. De Drentse overheden willen graag verwijzingen op de blauwe borden langs de A28 en A37 naar het TT Circuit en Wildlands. Maar Rijkswaterstaat wil het niet en volgens Schultz is die weigering grotendeels terecht. De gemeente Assen moet daarom bijvoorbeeld de huidige bruine verwijsborden naar het TT-circuit verwijderen, schrijft de minister.

Alleen voor het bord op de A28 bij Assen-Zuid (uit de riching Hoogeveen) wordt een uitzondering gemaakt. ,,De borden voor verkeer komend uit noordelijke richting op de A28 en op de N33 moeten wel verwijderd worden.’’

De VVD en de ChristenUnie in de Tweede Kamer stelden in juni vragen over het conflict tussen de lokale overheden en Rijkwaterstaat. VVD-Kamerlid Erik Ziengs stelde toen dat Rijkswaterstaat juist in de regio wat flexibeler moet zijn met regels rond snelwegborden. Die schrijven onder meer voor dat er minimaal 1,5 miljoen bezoekers per jaar moeten zijn. Het circuit en Wildlands redden dat niet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe