Minister: 'Verwijsborden A28 bij Assen mogen voorlopig blijven'

De verwijsborden langs de A28 naar het TT Circuit bij Assen mogen voorlopig blijven staan. Dat is de uitkomst na een gesprek tussen minister Schultz (infrastructuur), Rijkswaterstaat en de Drents gedeputeerde Henk Brink.

De minister laat een onderzoek doen aan welke richtlijnen de borden langs de snelweg precies moeten voldoen. Die richtlijnen van het kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur CROW dateren uit 2005 en zijn dus verouderd.

Totdat het onderzoek klaar is, mogen de borden langs de A28 (die verwijzen naar het TT-circuit) blijven staan.

Assen had die borden al geplaatst, maar moest enkele weken geleden de verwijsborden naar het TT-circuit verwijderen van Rijkswaterstaat en minister Schultz. In de provincie Drenthe werd daar woedend op gereageerd. De Drentse overheden vinden dat er in regio wat flexibeler moet worden omgegaan met regels rond snelwegborden. De gemeente Emmen en de provincie Drenthe willen bijvoorbeeld ook borden langs de A37 die verwijzen naar Wildlands. Assen wil dat langs de A28 voor het TT Circuit.

Maar regels schrijven bijvoorbeeld voor dat een attractie minimaal 1,5 miljoen bezoeken per jaar moet krijgen, wil het in aanmerking komen voor een vernoeming op een bord. Het TT-circuit en Wildlands redden die norm niet.

Schultz liet eerder nog weten dat er geen onderscheid bestaat tussen dun- en dichtbevolkt gebied. Daar komt ze nu van terug. In het onderzoek, dat enkele maanden in beslag neemt, wordt de aard en omvang van het gebied juist nu wel meegenomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.