Mirthe Oosting beste student Noorderpoort

Mirthe Oosting (18) uit Zuidlaren is gekozen tot beste leerling van het Noorderpoort. Ze won gisteravond de Noorderpoort Jaarprijs.

Mirthe Oosting studeert International Business Studies (IBS) in Groningen en doet dat goed. Ze heeft een eigen weblog MissGirlsCorner waar ze mode en make up-artikelen bespreekt. En sinds kort heeft ze een eigen webshop met telefoonhoesjes, tassen en sieraden. Daarnaast werkt ze als cassière en geeft ze workshops aan vmbo-leerlingen over ondernemerschap en het ontwikkelen van eigen talenten. Als eerstejaars op het Noorderpoort was ze de enige in haar jaar die de Ondernemersacademie volgde.

Initiatiefrijke doorzetter

Op school is ze initiatiefrijk, aldus de jury. Na haar opleiding IBS wil ze verder studeren aan het Amsterdam Fashion Institute, eveneens een Engelstalige opleiding.

De jury, onder leiding van FC Groningen-directeur Hans Nijland, roemt de student ‘die weet wat ze wil en hard werkt. Ze kan uitstekend plannen en laat zich door tegenslag niet uit het veld slaan. Ze is een nuchtere doorzetter, gefocust, maar ook maatschappelijk betrokken’.

De Noorderpoort Jaarprijs is een jaarlijkse prijs voor een student die in zijn studierichting de kop boven het maaiveld uitsteekt en uitblinkt in vakmanschap. Docenten van elke opleiding dragen hun beste student voor, die zich vervolgens voor de jury moeten presenteren. De winnaar krijgt naast de roem een geldbedrag en doet mee aan de landelijke verkiezing voor de beste mbo-student van het jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.