Mistgordijn rond vertrek Margriet Stijkel

Met haar scherpe opmerkingen was ze een van de smaakmakers in de raadscommissie van Borger-Odoorn. Was, want Margriet Stijkel is exit.

Het boegbeeld van de ChristenUnie is geruisloos van het politieke toneel verdwenen. Erik Braam heeft haar plek ingenomen. Bronnen beweren dat Stijkel op een zijspoor is gezet. Haar stijl van debatteren zou daar mede debet aan zijn. Fractievoorzitter Koop Brandsema ontkent dat. Volgens hem is Stijkel uit eigen beweging vertrokken.

,,Wat wel meespeelt, is dat er een verschil van inzicht is in de fractie over windmolens. Dat is mede de reden dat Margriet heeft besloten zich terug te trekken.’’ Stijkel: ,,Dat is zijn visie. Verder zeg ik er niks over.’’

Woede

Feit is wel dat zij in 2013 zich de woede van tegenstanders van het windpark in het Mondengebied op de hals haalde door de manier waarop Platform Storm zich manifesteerde scherp te veroordelen. De actiegroep schoof toen een spandoek als een condoom over een kunstwerk langs de Drentse Mondenweg. Haar kritiek uitte ze destijds in haar toenmalige rol als Drents Statenlid en niet als lid van de raadscommissie.

Over de reden van haar vertrek uit de raadscommissie van Borger-Odoorn hult ze zich in stilzwijgen. Met een onderbreking heeft ze zich vijftien jaar voor de gemeentelijke fractie van de ChristenUnie ingezet. ,,En ik heb dat altijd met ontzettend veel plezier en inzet gedaan. Ik heb altijd gezegd: de Staten is mijn werk, de commissie is hobby.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.