Mobieltje gestolen uit sportschool Emmen: pikante foto’s vrouw op Facebook geplaatst

Een 21-jarige vrouw uit Erica is woensdag veroordeeld voor diefstal van een mobiele telefoon. Het slachtoffer had ook aangifte gedaan van smaad.

Op de gestolen telefoon zaten pikante foto’s van het slachtoffer. Die foto’s werden onder een valse naam op Facebook geplaatst. Vervolgens kregen vrienden van het slachtoffer allemaal vriendschapsverzoeken van de plaatser van de naaktbeelden. De telefoon werd gestolen uit een kleedkamer van een sportschool in Emmen, waarvoor een speciale toegangspas nodig is.

Volgens de officier van justitie blijkt uit gegevens van de sportschool dat de verdachte op het moment van de diefstal de kleedkamer binnen is gegaan. Ook onderzoek van gsm-masten wezen haar aan als dader. De 21-jarige uit Erica was niet op de zitting. Zij heeft de diefstal steeds ontkend. Maar in een recente brief aan justitie gaf zij wel toe verantwoordelijk te zijn.

De officier zei dat de vrouw niet vervolgd wordt voor het verspreiden van de naaktfoto’s, omdat er onvoldoende bewijs is dat zij daar verantwoordelijk voor is. Het slachtoffer is overtuigd dat de verdachte het heeft gedaan. Zij vroeg 1000 euro immateriële schadevergoeding. Dat is afgewezen. Wel moet de verdachte haar 278 euro betalen voor de telefoon. Ook is de vrouw veroordeeld tot een geldboete van 750 euro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.