Moeder hoort werkstraf eisen vanwege kindermishandeling

,,Ik wilde mijn kinderen geen pijn doen”, zei een 40-jarige vrouw dinsdag voor de rechtbank in Assen. De moeder wordt verdacht van kindermishandeling.

Haar ex-echtgenoot, de vader van de vier kinderen, deed in 2013 aangifte tegen de vrouw. Zij zou de kinderen hebben geschopt en geslagen. Dat is volgens de vader gebeurd sinds de scheiding in 2008. De ouders zijn jaren in een vechtscheiding verwikkeld geweest. Hij stapte naar de politie, omdat de kinderen zeiden dat moeder hen vaak sloeg. De vrouw ontkent dat. ,,Ik heb ze wel eens flink bij de arm gepakt als ze heel lastig waren. Maar ik heb mijn kinderen nooit mishandeld.”

Volgens de advocaat van de vrouw is er geen enkel bewijs voor de beschuldigingen van de vader. De man zou vooral willen zorgen dat de moeder haar kinderen niet meer mag zien. Over de omgang met de kinderen hebben de ouders al acht jaar ruzie. De vrouw verklaarde dat zij rust voor de kinderen wil. Daarom heeft zij het gevecht over de omgangsregeling opgegeven. ,,Ik probeer het contact met de kinderen langzaam te herstellen.”

De officier van justitie erkende dat het een lastige zaak is. ,,De kinderen zijn hoe dan ook de dupe.” De officier acht een deel van de mishandelingen bewezen. De twee oudste kinderen zijn verhoord door de politie. Zij bevestigen het verhaal van de vader, dat ook ondersteund wordt door enkele getuigen. Volgens de officier heeft de moeder grenzen overschreden. Tegen de vrouw is een werkstraf van veertig uur geëist. Uitspraak over twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.