Moeder van Sharleyne mag alleen contact hebben met advocaat

De Hoogeveense moeder die mogelijk betrokken is bij de dood van haar 8-jarige dochtertje Sharleyne, mag geen contact hebben met de buitenwereld.

Dat meldt de politie. De 35-jarige vrouw zit in beperking en mag alleen praten met haar advocaat. ,,De reden is dat we het onderzoek zo zuiver mogelijk willen houden'', legt politiewoordvoerder Wouter de Vries uit. De moeder is vandaag weer verhoord. ,,Maar het gaat allemaal erg moeizaam, omdat de vrouw erg emotioneel is over het verlies van haar kind.''

De politie hoopt zo snel mogelijk meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over de wijze waarop Sharleyne aan haar eind is gekomen. Het sporenonderzoek in de flatwoning van De Arend en het buurtonderzoek zijn afgerond. ,,We houden alle opties nog open,'' zegt De Vries.

Het staat dus nog niet vast of het meisje zondagnacht van de flat is geduwd, gevallen of zelf is gesprongen. ,,We willen onder meer weten hoe het kan dat een 8-jarig meisje om half twee 's nachts buiten kan zijn.'' Een rechercheteam van vijftien personen doet onderzoek naar de toedracht van het drama, dat Hoogeveen schokte.

Ook vandaag verzamelden zich buurtbewoners en anderen zich bij de plek waar maandag al knuffels, bloemen, tekeningen, kaarten en briefjes werden neergelegd.

De vader van het overleden meisje heeft op zijn Facebookpagina op de dood van zijn dochtertje en de rol van de hulpverleningsinstanties gereageerd. ,,Een paar weken geleden nog maakte ik de betrokken instanties duidelijk dat precies dit zou gebeuren'', schrijft hij. ,,Er werd me op mijn hart gedrukt dat ze het onder controle hadden en dit absoluut onmogelijk was.''

,,Ik heb er geen woorden voor'', vervolgt hij. ,,Zo overduidelijk. Zo gefaald. Zo'n gemis. Sharleyne, sorry dat ik je vandaag niet beschermen kon.'' Zijn advocaat overweegt juridische stappen tegen de instanties die hulp boden aan het gezin.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.