Rechtbank buigt zich over beladen zaak van jonge automobilist die tragisch ongeluk met spelers Asser Boys veroorzaakte

Is hij schuldig aan het tragische ongeval, waarbij twee spelers van de Asser Boys om het leven kwamen? Moet hij bestraft worden? Die vragen staan centraal bij de strafzaak tegen de 19-jarige man uit Smilde die de auto bestuurde.

De rechtbank gaat de zwaar beladen zaak op dinsdag 5 maart in Assen behandelen. De jonge automobilist was volgens het Openbaar Ministerie onder invloed van alcohol en zou te hard hebben gereden toen hij op de Lonerstraat de macht over het stuur kwijtraakte. Dat gebeurde op 19 september na een training bij de Asser Boys.

Twee dodelijke slachtoffers en een zwaargewonde

De man zat met vier teamgenoten in de auto. Ze waren na de training op weg naar huis. Toen hij een teamgenoot in een andere auto inhaalde, zou het mis zijn gegaan. De auto raakte eerst een lantaarnpaal en daarna een boom. Twee teamgenoten en vrienden van de automobilist, kwamen om het leven: mannen van 19 jaar uit Smilde. Een teamgenoot uit Assen raakte zwaar gewond.

Drie maanden later maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de automobilist wordt vervolgd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk. Na het ongeval is een bloedproef bij de bestuurder, die toen net 19 jaar was, afgenomen. Zijn advocaat Erik Stoeten wil voor de zitting in de rechtbank niet op de zaak ingaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.