Mogelijk 175 rijksbanen naar gerechtsgebouw in Assen

Het gerechtsgebouw in Assen krijgt mogelijk een nieuwe (mede-)huurder: het Rijksvastgoedbedrijf. Dat zou betekenen dat er 175 rijksbanen naar Assen komen.

Het Rijksvastgoedbedrijf is ontstaan uit een fusie van vier verschillende rijksdiensten, waaronder de Rijksgebouwendienst en de Dienst Vastgoed Defensie. De dienst is verantwoordelijk voor onder meer het beheer van rijkscomplexen als gevangenissen, rechtbanken en monumenten.

De dienst is nu nog gevestigd in verschillende kantoren in onder meer Groningen, Havelte en Zwolle. Volgens woordvoerder Frank Wassenaar wordt echter al enige tijd gezocht naar een geschikte plek in Noord-Nederland om de verschillende kantoren samen te voegen.

Ruimteoverschot

Ondertussen kampt het gerechtsgebouw in Assen met een ruimteoverschot. Er worden al langer medehuurders gezocht om de kosten te drukken. ,,Wat ligt er dan meer voor de hand om te onderzoeken of het Rijksvastgoedbedrijf in het gerechtsgebouw kan worden ondergebracht?’’, stelt Wassenaar.

Volgens hem wordt de komende maanden onderzocht of zo’n verhuisoperatie haalbaal is. Dat onderzoek moet onder meer uitwijzen of er voldoende ruimte is om de dienst in Assen onder te brengen. ,,Omdat veel ambtenaren parttime werken of vanuit huis, hebben we 122 werkplekken nodig’’, vertelt hij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.