Mogelijk toch nieuwbouwwijk in Hoogeveen

Bij aanhoudende groei van het aantal inwoners moet Hoogeveen mogelijk toch ruimte zoeken voor een nieuwbouwwijk.

Volgens wethouder Anno Wietze Hiemstra komt er geen tweede woonwijk met de omvang van Erflanden. ,,Het wordt kleinschaliger. Maar we kunnen de groei niet opvangen met de bestaande bouwplannen’’, zegt hij. Hoogeveen gaat in het huidige beleid niet uit van een nieuwbouwwijk, maar zet in op woningbouw op bestaande locaties, het zogeheten inbreiden.

Hoogeveen is bezig met het opstellen van een nieuwe woonvisie die na de zomer klaar is. Naar verwachting moet de gemeente de komende tien jaar 550 tot 950 huizen bouwen. Ook is er meer vraag naar sociale huurwoningen voor het huisvesten van asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders). Hoogeveen houdt rekening met gemiddeld 40 woningen per jaar, waarbij ook gekeken wordt naar herbestemming van kantoren en andere alternatieve woonvormen.

De woonvisie komt mede tot stand door een enquête onder inwoners van Hoogeveen. Van de 10.000 formulieren heeft de gemeente ruim 3200 ingevuld retour gekregen. De nieuwe woonvisie kijkt tien jaar vooruit en wordt na vijf jaar geactualiseerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.