Molen De Wachter in Zuidlaren klaar voor nieuw seizoen

Nieuwe wieken én een nieuw museum: Molen de Wachter in Zuidlaren kan er weer een seizoen tegenaan.

Het nieuwe seizoen wordt op zaterdag 30 april feestelijk afgetrapt. Bijna tweehonderd vrijwilligers hebben afgelopen winter niet stilgezeten. Het vervangen van de wieken was een monsterklus. De 75 jaar oude roedes zijn compleet vernieuwd. Om daarbij stil te staan, wordt tijdens de openingshandeling een vlag in het hoogte punt van de nieuwe wieken gehesen.

Nieuw museum

Naast de nieuwe wieken kreeg molen De Wachter ook een nieuw museum. Het gereedschappenmuseum is ondergebracht op de eerste etage, op de plek van de oude molenaarswerkplaats. Voorheen waren de gereedschappen van verzamelaar Dick de Hart uit Groningen te zien in het museum in Noordbroek.

De oude molenaarswerkplaats van De Wachter is verplaatst naar de echte, werkende werkplaats, in een van de vleugels op de begane grond. Daar staat het leven van Diek Medendorp centraal, de laatste eigenaar van De Wachter.

Festiviteiten

Tijdens de seizoensopening zijn verschillende festiviteiten op het terrein rond de molen. Zo zijn er optredens van eht vrijwilligerskoor van De Wachter, De Wachter Stars, en big band The Biggle Baggle band. Ook is er een quiz, waarin een team van De Wachter het opneemt tegen de muzikanten van Erica.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.