Mollema en Greipel publiekstrekkers tijdens 39ste Gouden Pijl

Bauke Mollema en André Greipel zijn vanavond tijdens de 39ste editie van De Gouden Pijl in Emmen de grote publiekstrekkers.

Mollema reed zaterdag tijdens de Olympische Spelen in Rio de wegwedstrijd en toonde zich de beste Nederlander. De Groninger verbleef gisteren als toeschouwer nog in Rio, maar reist speciaal voor de Gouden Pijl terug naar Nederland. Het sprintkanon André Greipel, winnaar van de slotetappe van de Tour de France op de Champs Elysées, werd door de Duitse bondscoach niet geselecteerd voor de Olympische Spelen.

Naast sterren als Mollema en Greipel komen namens Lotto NL-Jumbo Dylan Groenewegen, Martijn Keizer, Bert-Jan Lindeman en Maarten Tjallingii naar Emmen. Namens Giant-Alpecin is Albert Timmer van de partij. De oranjehemden van Roompot komen met zeven renners naar Drenthe. De bekendste van hen is Pieter Weening.

Een opvallende deelnemer is schaatser Kjeld Nuis. De Emmenaar rijdt de Gouden Pijl ter voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen. Ook marathonschaatser en inlineskater Gary Hekman (Kampen) is van de partij. De renner van NWVG is in vorm won een aantal weken geleden nog de Omloop van Nijeveen. Hij krijgt onder anderen gezelschap van Jeff Vermeulen (Exloo) en Elmar Reinders (Emmen) van Jo Piels. Ook Rick Ottema (Muntendam) van Babydump verschijnt aan de start.

Het wielercriterum werd vorig jaar voor ongeveer 50.000 toeschouwers gewonnen door de Duitse renner John Degenkolb. In de eindspurt was hij destijds Bauke Mollema en Robert Gesink de baas.

De wedstrijd voor de profs begint om half 8 en gaat over honderd kilometer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.