Mooiste koeien gepresenteerd op rundveeshow Beilen

Op de Rundvee Show Noord in Beilen presenteren 31 veebedrijven zaterdag 6 augustus hun mooiste koeien. Ruim 170 stuks worden er gekeurd.

De organisatie meldt dat dat aantal elk jaar wat minder wordt, maar dat er nog heel wat veehouders zijn die met passie bezig zijn om mooie koeien te fokken. „Het is een soort missverkiezing. De meesten die meedoen willen graag dat hun dieren er goed uitzien”, meldt secretaris Mirjam Smidts.

De show is ontstaan als onderdeel van de Dierenshow Drenthe, die steeds in Beilen is gehouden. Die show was na wat hindernissen door dierenziektes niet meer haalbaar, waarna de rundveehouders door gingen met een eigen Noordelijke show. Eerder werden dergelijke keuringen vooral gehouden in de regionale landbouwtentoonstellingen, maar die regio’s tellen te weinig veehouders om nog van een echte competitie te spreken.

De Rundvee Show Noord is zaterdag 6 augustus op het evenemententerrein bij manege De Stroomruiters in Beilen. Om 9 uur verschijnen de eerste dieren in de vier ringen om beoordeeld te worden. Het roodbonte vee krijgt net als vorig jaar een aparte beoordeling.

„Iedereen mag komen kijken. Dan kan je zien met hoeveel liefde boeren met hun vak bezig zijn”, aldus Smidts.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.